Mintaboltban lévő készlet értékelése

Kérdés: Cégünk mintaboltjában saját termelésű péksüteményt és árut (üdítő, cukrászsütemények) árusít, valamint saját konyhát üzemeltet, ahol a vásárolt alapanyagokból hideg-, illetve melegkonyhai ételt készítenek helybeli fogyasztásra. Ezeknek a norma szerinti elszámolása szinte lehetetlen. Önök már adtak választ arra az esetre, ha kétféle csoport van a mintaboltokban, de mi a helyes számviteli elszámolás ebben az esetben?
Részlet a válaszából: […] ...értékesített, illetve az egyáltalán nem értékesíthető termékrőljegyzőkönyvet kellett felvenni, azzal dokumentálva a saját termelésű készletekés áruk olyan csökkenését fogyasztói áron, amelynek csak csökkentett eladásiára volt, vagy egyáltalán...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2007. május 17.
Kapcsolódó címkék:    

Elsődleges költséghely-költségviselő költségelszámolás: saját mintaboltban saját előállítású termék értékesítése

Kérdés: A saját mintaboltban kizárólag saját előállítású terméket árusítanak. Hogyan, milyen értéken kell azt kimutatni? Költségeinket elsődlegesen a 6-7. számlaosztályokban könyveljük, és az eredménykimutatást forgalmiköltség-eljárással készítjük.
Részlet a válaszából: […] ...kizárólag saját előállítású termékeket árusítanak, a bolti nyilvántartást célszerű úgy megszervezni, hogy a boltban lévő saját termelésű készletekről mennyiségi és értékbeni nyilvántartást vezetnek. Ez esetben az értékbeni nyilvántartást célszerű...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2002. május 9.
Kapcsolódó címkék: